Filmpje Ontspannend van Aa tot hunZe

Bekijk de sfeerimpressie.

Foto's Ontspannend van Aa tot hunZe

Bekijk de foto's van Ontspannend van Aa tot hunZe.

 • Ontspannend naar Ondernemend

  Zondag 20 maart is in Marwijksoord Ontspannend van Aa tot hunZe afgesloten en Ondernemend van Aa tot hunZe officieel geopend! Ruim 160 ondernemers uit Aa en Hunze verzamelden zich in de Welkoop voor de aftrap en een heerlijke brunch. Vervolgens gingen zij in drie groepen naar Dekker Verhuur Rolde, Sipma Transport en Fruitbedrijf Landwinkel Goense en volgden zij drie workshops. De dag werd afgesloten in de Welkoop met klantengek André Troost. Fotograaf: Harry Tielman.

 • Voorstelling Het Einde der Tijden

  Een heerlijke voorstelling voor jong en oud over flora en fauna in Drenthe en wat te doen als het water aan onze lippen staat. Geheel in de sfeer van de feestdagen in een stal in Oudemolen. Fotograaf: Annelies Neuteboom, fotoclub GiAF.

 • van Aa tot hunZe menu

  In het gebied van Aa tot hunZe hebben zeven restaurants de handen ineen geslagen en een heerlijk 3-gangenmenu samengesteld: het “van Aa tot hunZe menu”. Voor slechts € 22,50. De restaurants zijn opgenomen in een prachtige fietsroute die voorafgaand aan het menu gefietst kan worden. Het menu is verkrijgbaar t/m maart 2016. Fotograaf: Annelies Neuteboom, fotoclub GiAF.

 • Kinder Buiten Festival

  Onder het motto Kom je buiten spelen trakteerde Het Drentse Landschap kinderen zondag 18 oktober op een mooie speeldag in de natuur. Een superleuk festival voor kinderen van alle leeftijden. Fotograaf: Herry Vos, fotoclub GiAF.

 • Voorstelling Vogelvlucht

  Een tragikomische en beeldende voorstelling over drie generaties vogelaars. Een boerenzoon die ornitholoog wil worden, zijn vader die achteruitboert, en zijn opa, een agri-pensionado, namen het publiek mee in de wondere wereld van kneu, geelgors en pestvogel. De derde voorstelling in een reeks van vier in de omgeving van de Drentsche Aa. Fotografen: Pauline Hellema (fotoclub GiAF), Reyer Boxem.

 • HerdersFair

  Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober is bij de Schaapskooi in Balloo de oogst ingeluid met de sfeervolle HerdersFair. Bezoekers konden kennismaken met de bijzondere gerechten van lamsvlees en wol van het Drents heideschaap. Daarnaast draaide het tijdens de HerdersFair om het buitenleven en lifestyle. Fotograaf: Annelies Neuteboom, fotoclub GiAF.

 • Geopark Hondsrug Classic

  Op zondag 11 oktober stond Geopark Hondsrug Classic, een uitdaging op de mountainbike in de planning. Fotograaf: Alice v/d Kloo – Hatzmann, fotoclub GiAF.

 • Culinair Aa en Hunze on Tour

  De eerste editie van Culinair Aa en Hunze on Tour vond plaats op zaterdag 19 september in Gieten. Een culinair evenement waar lokale restaurants ter plekke bijzondere, lekkere en betaalbare gerechtjes bereiden met plaatselijke ingrediënten. Fotografen: Peter Boter en Henry Koops, fotoclub GiAF.

 • RUNFORESTRUN & Swim

  Zondag 30 augustus vond onder zomerse omstandigheden de RUNFORESTRUN & Swim in en rondom het Zwanemeer zwembad in Gieten plaats. Zowel jongeren als volwassenen konden zichzelf meten op het zwem- en hardloopparcours. Fotograaf: René Schraa.

 • Circus Bombari

  Van 4 tot en met 13 augustus 2015 zette Jeugdcircus Bombari haar tenten neer bij de Boerhaarshoeve in Grolloo voor haar zomertournee. Ze traden twee keer op voor een volledig uitverkochte circustent! Ook gaven ze in deze periode verschillende workshops bij campings en maneges in de gemeente Aa en Hunze. Fotograaf: Bert Vennink.

 • Lichtjeswandeling Pinetum

  Stichting Pinetum Ter Borgh Anloo organiseerde tijdens volle maan op zaterdagavond 29 augustus een sfeervolle lichtjeswandeling door het Pinetum. Een uniek landschapspinetum met een collectie coniferen uit de hele wereld. Over de bospaden en op weg langs het hunebed vertelden verhalenvertellers spannende verhalen. Fotograaf: Pauline Hellema, fotoclub GiAF.

 • Grevelingkanaal in oude luister

  Van zaterdag 25 juli t/m zondag 2 augustus waren er prachtige, historische schepen te bewonderen in 't Grevelingskanaal in Annerveenschekanaal. De schepen waren onderweg naar MusSAIL in Musselkanaal. Zowel op de heen- als terugreis passeerden de indrukwekkende schepen het Drentse dorp Annerveenschekanaal. Fotografen: Henry Koops en Pauline Hellema, fotoclub GiAF.

 • Avontuurlijk AA en Hunze arrangement

  Tijdens het Avontuurlijk AA en Hunze arrangement kan je bij twee bedrijven wat leuks ondernemen. Dat mag op één dag maar kan je ook verspreiden over twee dagen! Bij Klimpark Outdoor Grolloo geniet je van diverse activiteiten in het Outdoor Belevingspark of ga je op de klimbaan de hoogste boomtoppen doorkruisen. Vanuit Breeland Recreatie in Annen ontdek je hoe mooi Drenthe is vanaf het water en op de step. Fotograaf: Alice v/d Kloo – Hatzmann, fotoclub GiAF.

 • 90 jaar TT

  Op zaterdag 11 juli 2015 om 14.30 uur was het precies 90 jaar geleden dat de eerste TT van start ging. Daarom werd op deze dag en exact dit tijdstip de Historische TT Parade gehouden. Honderden motorliefhebbers gingen op hun historische motoren de route van het eerste uur opnieuw rijden, natuurlijk onder aanmoediging van publiek langs de route. Fotograaf: Johan Bentlage, fotoclub GiAF.

 • Hippisch Holtrijk

  Eén van de zwaarste races in de paardensport is zonder twijfel de Derby. Een spannend springparcours over natuurlijke hindernissen, die maar op een paar plekken in Nederland georganiseerd wordt. Deze zomer kon het Drentse dorp Grolloo zich bij dit rijtje voegen. De derby maakte onderdeel uit van het nieuwe hippische evenement: Hippisch Holtrijk, wat plaats vond op 4 en 5 juli in Grolloo. Een combinatie van paardensport, een plattelandsfair en live optredens. Fotograaf: Ivonne Spieard, fotoclub GiAF.

 • Vocaal Festival on Tour

  Dit jaar was Vocaal Festival voor het eerst twee dagen, met als extra onderdeel op zondag Festival on Tour. Bezoekers verzamelden bij Breeland in Annen en reden met een historische bus door naar de Brink in Annen, Heerencompagnie in Annerveenschekanaal en Café ’t Keerpunt in Spijkerboor. Hier genoten zij van prachtige voorstellingen van koren en orkesten. Fotograaf: Tineke Homan, fotoclub GiAF.

 • Rondom Magnus

  Met Rondom Magnus wilde de vereniging Historisch Anloo aandacht vestigen op de rol van de kerk in het landschap. Fotograaf: Pauline Hellema, fotoclub GiAF.

 • Opening Ontspannend van Aa tot hunZe

  Zaterdag 21 maart kwamen ruim 450 mensen naar Camping de Vledders in Schipborg voor de start van het jaar van Recreatie & Toerisme. Fotograaf: fotoclub GiAF.

 • Nieuwjaarsreceptie

  Woensdagavond 7 januari kwamen ruim 200 mensen naar de schaapskooi in Balloo voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Aa en Hunze.

Hondsrug Drenthe

Benieuwd wat in Aa en Hunze op het gebied van Recreatie & Toerisme allemaal te beleven is? Kijk op de website van Hondsrug Drenthe!

Hondsrug Drenthe

Verhaal van ontspannend van Aa tot hunZe

Verhaal