Terugblik themajaar Ondernemend van Aa tot hunZe

In 2016 stond de gemeente Aa en Hunze in het teken van het themajaar voor Ondernemers, met als titel ‘Ondernemend van Aa tot hunZe’.

Foto's en filmpjes

 • Kennismeeting economische kracht van het platteland

  Meer dan 100 belangstellenden kwamen zaterdag 7 januari naar Egberts Lent in Nieuw Annerveen voor de kennismeeting ‘De economische kracht van het platteland’. Dirk Strijker, Hoogleraar Plattelandsontwikkeling, nam de aanwezigen mee op economische reis door het platteland. Waar zit die bedrijvigheid? Wat verstaan we daar onder? De kennismeeting was ook het startmoment van de expositie ‘Neie Boeren’, een kunstproject waarbij elf jonge innovatieve Drentse boeren zijn geportretteerd. Fotograaf: Karel Hulskers - Hulskers Fotografie.

 • Kennismeeting social media

  Maandag 14 november was alweer de laatste kennismeeting van dit jaar. Iets meer dan 100 ondernemers kwamen naar Autobedrijf Okken in Gieten. De kennismeeting stond in het teken van social media. Gastsprekers Jarno Duursma en Erik de Ruiter vertelden over de trends en ontwikkelingen, adverteren op Facebook en WhatsApp. Een netwerkavond met humor en een hele hoop input om mee aan de slag te gaan! Fotograaf: Karel Hulskers - Hulskers Fotografie.

 • Kennismeeting Evenementen zijn óók business

  Druk bezochte kennismeeting tijdens de Superprestige. Maar liefst 150 ondernemers kwamen zondag 2 oktober naar Gieten. Gastspreker was oud-profwielrenner, ploegleider én ondernemer Erik Dekker. Erik: “Speel niet altijd op safe. Als je in een peloton blijft zitten, ga je de strijd in kopgroep zeker niet winnen!” Fotograaf: Eric de Jonge – Ecri-Fotografie

 • Netwerkbijeenkomst Keuken in bedrijf

  Ongeveer 65 ondernemers kwamen vrijdag 2 september naar de netwerkbijeenkomst 'Keuken in Bedrijf'. Gastspreker Janny van der Heijden (jurylid Heel Holland Bakt) benadrukte hoe belangrijk het is om te blijven innoveren in je bedrijf. Deze netwerkbijeenkomst werd georganiseerd tijdens Culinair Aa en Hunze on Tour! Fotograaf: Eric de Jonge - Ecri-Fotografie.

 • Kennismeeting Van eigen grond

  Ongeveer 80 ondernemers kwamen vrijdag 1 juli naar Hippisch Holtrijk voor de kennismeeting ‘Van eigen grond’. Gastspreker Peter Kuijer, van de Kloosterboerderij in Sellingen, vertelde een interessant verhaal over zijn bedrijfsvoering. Na de presentatie was het tijd voor actie en gingen ondernemers aan de slag met ideeën die van eigen grond komen. Fotograaf: Karel Hulskers - Hulskers Fotografie

 • Kennismeeting over sponsoring

  Maandag 16 mei kwamen 60 ondernemers naar het CH Eext voor een kennismeeting over sponsoring. Hoe ga je om met sponsoring? En wat levert het op? Autocoureur Robert Doornbos vertelde over zijn ervaring met sponsoring en natuurlijk kwam ook de overwinning van Max Verstappen aan bod! Fotograaf: Herman van Oost.

 • Aan tafel

  Bekijk de foto's van de tafel die op reis gaat. De tafel wordt gebruikt voor gesprekken over kennisverbreding, bevorderen van de samenwerking, bedenken van nieuwe producten en diensten, trainingen, workshops en masterclasses.

 • Ontspannend naar Ondernemend

  Zondag 20 maart is in Marwijksoord Ontspannend van Aa tot hunZe afgesloten en Ondernemend van Aa tot hunZe officieel geopend! Ruim 160 ondernemers uit Aa en Hunze verzamelden zich in de Welkoop voor de aftrap en een heerlijke brunch. Vervolgens gingen zij in drie groepen naar Dekker Verhuur Rolde, Sipma Transport en Fruitbedrijf Landwinkel Goense en volgden zij drie workshops. De dag werd afgesloten in de Welkoop met klantengek André Troost. Fotograaf: Harry Tielman.

 • Preview

  Bekijk de sfeerimpressie.

 • Doe jij ook mee?

  Peter Landman (PéGé café), Ron Niemeijer (Accountancy en Bedrijfsadvies), Marjolein Vos (Camping De Lente van Drenthe) en Hans Mentink (Melkveehouder) doen mee aan Ondernemend van Aa tot hunZe.

 • Doe jij ook mee?

  Jeroen de Vries (PC Service Direct), Sylvia Zwerink (Camping De Warme Bossen), Chantal Koenders (Twins Hair & Beauty) en Sander Muskee (Service en Onderhoud Muskee) doen mee aan Ondernemend van Aa tot hunZe.

 • Doe jij ook mee?

  Jan Rozenveld (Noordkoop), Aart Jan Woerink (Attent supermarkt), Geert de Jonge (Aannemersbedrijf de Jonge) en Edo Jans (gemeente Aa en Hunze) doen mee aan Ondernemend van Aa tot hunZe.

Verhaal van ondernemend van Aa tot hunZe

Verhaal