Samen de wereld een beetje beter maken!

Hoe maken we van de wereld een betere plek in 2030? Op dinsdagavond 3 oktober organiseerde het platform Global Goals een bijeenkomst om met geïnteresseerde inwoners na te denken over deze vraag. Het platform liet ook zien wat zij zoal doet en vertelde bijvoorbeeld over de ondersteuning bij ‘Day for Change’ acties op scholen.

foto

Bewustwording

Na de presentatie van het platform werd het spel ‘Petje op, petje af’ gespeeld. Eén van de vragen tijdens het spel was: ‘Hoeveel kinderen in de wereld gaan met honger naar bed?’ Na het horen van het antwoord, ‘66 miljoen’, werd duidelijk dat er nog veel te doen is in de wereld. 

Ideeën, vragen en tips

Inwoners kwamen met ideeën, vragen en tips om de wereld een beetje beter te maken. Er kwam een leuk en interessant gesprek op gang waar zelfs al een concrete afspraak is gemaakt. Zo wordt onderzocht of Global Goals Aa en Hunze kan samenwerken met een onderwijsproject. Ook ontstond het idee om jeugdclubs van diverse kerken samen te laten werken aan leuke acties voor een betere wereld. De belangrijkste tip van de inwoners: ‘Vergroot de zichtbaarheid van het Global Goals platform zodat bewustwording onder inwoners vergroot wordt.’

Samen met u

Er is nog veel nodig om samen de wereld beter te maken. Dat kunnen we niet alleen, dat willen we in Aa en Hunze graag samen met inwoners, scholen, organisaties en bedrijven doen. Fijn als u mee helpt!

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook: www.aaenhunze.nl/globalgoals