Inspirerende Drentse Dorpenmiddag

De BOKD en de gemeente Aa en Hunze organiseerden op 3 november de Drenste Dorpenmiddag in Het Markehuis in Grolloo. Ruim honderd bezoekers luisterden naar de presentatie van Ferenc van Damme over ‘Hoe doe je dat nu, communiceren met je dorpsgenoten?’. Judith Regendorp, bekend van RTV Drenthe was dagvoorzitter en leidde de middag in goede banen.

Dorpshuis van het jaar

MFC De Spil uit Gasselternijveen ontving het bordje ‘Dorpshuis van het Jaar 2017’ uit handen van Jofien Brink, voorzitter van de BOKD. Voor de tweede keer op rij werd een dorpshuis uit Aa en Hunze dorpshuis van het jaar. In 2015 mocht Het Markehuis zich dorpshuis van het jaar noemen (tevens de locatie van de dorpenmiddag).

Van gedachten wisselen

In de workshops is er met elkaar van gedachten gewisseld over samenwerken, duurzaamheid, mobiliteit, zorgzame dorpen, dorpshuizen en dorpsbelangen nieuwe stijl. Een bezoek aan het Cuby and the Blizzardsmuseum mocht natuurlijk niet ontbreken in het programma.

Meer over de dorpenmiddag

De dorpenmiddag werd in het kader van het themajaar Dorpen van Aa tot hunZe dit jaar medegeorganiseerd door en in gemeente Aa en Hunze. Meer informatie vindt u op www.bokd.nl.