Column Updiggin’: over zand & veendorpen in Aa- en Hunze

Overal waar de poprock operette Updiggin’ speelt, wordt door talent uit de regio een lokaal programma gemaakt. Elke week schrijft iemand van het lokale programma in Annerveensche kanaal een column over de repetities. Deze keer: Frank Odijk, regisseur.

updiggin

De eerste repetitie achter de rug. Om een theatervoorstelling in acht weken te maken heb je vooral één ding nodig: je moet elkaar verdomd snel leren kennen. Daar zijn we dan ook de halve avond mee bezig geweest, kennismaken, openstaan, met elkaar lachen en domme doch leuke spelletjes doen. Alles om te ontdekken wie we zijn. 

Vervolgens konden we aan het brainstormen slaan: samen verschillende thema's bedenken waar het over zou kunnen gaan. Centraal stond dat het over tegenstellingen gaat, en daar zijn weer verschillende invalshoeken. Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat je in Aa- en Hunze de zand- en veendorpen hebt. Iets wat ik als Stadjer niet wist. Uiteindelijk zijn we op iets interessants gekomen. Maar wat dat precies is... dat komt later!

Frank Odijk (regisseur lokaal programma Updiggin’)