Annemiek van Vleuten: ‘Focus op waar je invloed op hebt!’

Afgelopen zondag vond de jaarlijks terugkerende wielerveldrit, de Superprestige, plaats. Zondagochtend organiseerde de gemeente Aa en Hunze in samenwerking met SportDrenthe/Kenniscentrum Events en de Stichting Wieler Promotion Oostermoer een bijeenkomst in de VIP-tent op het parkoers.

Van Rio tot Gieten

Gepaard met goed schoeisel, want dat was nodig, druppelden de eerste deelnemers om half 10 binnen. Vanaf 10:00 kregen de deelnemers een kijkje in het leven van een topwielrenster en een kijkje achter de schermen bij een groots wielerevenement. Na het welkomstwoord van Piet van Dijk vertelde Jantienus Warners namens Stichting Wieler Promotion Oostermoer onder andere over de succesfactoren voor een topsportevenement. Een van de belangrijkste succesfactoren was volgens hem het hebben en behouden vrijwilligers. Ook dit jaar hebben weer 200 vrijwilligers zich ingezet om van de Superprestige een succes te maken. Hoe behoud je deze vrijwilligers? ‘Door ze te betrekken bij wat je doet. Vergeet daarbij niet om ook leuke dingen voor de vrijwilligers te organiseren. Zo organiseren wij bijvoorbeeld een vrijwilligersavond’, aldus Jantienus Warners.

Vervolgens gaf Annemiek van Vleuten een kijkje in haar leven als topwielrenster. Wat moet je doen en laten om topwielrenster te kunnen worden? En hoe ga je om met momenten als het even niet zo gaat als had gehoopt? Haar tip, ga eerst maar eens goed uithuilen. Dat deed zij ook na haar val tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Annemiek van Vleuten: ‘Huil niet te lang uit. Blijf niet hangen in het verleden maar stel nieuwe doelen. Focus op waar je invloed op hebt en move on!’