Even voorstellen...

Bienke Venema

Sinds afgelopen maart ben ik adviseur duurzaamheid bij de gemeente Aa en Hunze en richt ik mij naast de uitvoering van een aantal energieregelingen op het coördineren van de wedstrijd het duurzaamste dorp. Een leuke uitdaging, want hoe maak je van duurzaamheid een wedstrijd? Een antwoord weet ik al, vooral samen met elkaar!

Zelf ben ik van jongs af aan al veel met duurzaamheid, en energie in het bijzonder, bezig. Toen ik tien jaar geleden mijn diploma haalde was er nog niemand mee bezig, terwijl je nu in elke sector met duurzaamheid te maken hebt. Omdat ik elke dag met duurzaamheid bezig ben vragen mijn vriendinnen wel eens gekscherend; hoe is het met evangeliseren Bien? Aan de ene kant kan ik daarom lachen, want ja, niet iedereen heeft iets met duurzaamheid. Aan de andere kant denk ik dat we er zoveel meer mee kunnen als we benadrukken dat het vooral ook leuk is om er bewust mee bezig te zijn en vooral dat we willen blijven genieten van al het mooie om ons heen.

Ik woon samen met mijn man Erik in De Wijk, vlakbij Meppel, en mag graag met hem en mijn jongens (Pieter van 4 en Michiel van 3) genieten van onze tuin en wandelen in het bos. Samen fietsen, in plassen stampen, ‘tuinsoep maken’ en de slakken over de heg heen gooien omdat ze mamma’s bloemen niet mogen opeten. Voor mij pure rijkdom waar duurzaamheid een belangrijke rol in zal blijven spelen.

Bienke