Programma Open Monumenten en Culturele Uitdag

Het programma van de Open Monumenten en Culture Uitdag is bekend. Ga zaterdag 9 september mee op ontdekkingsreis door Aa en Hunze.

Laat je meeslepen door de geschiedenis en verrassen door culturele activiteiten. Bewonder exposities, geniet van de optredens van koren, muzikanten en muziekverenigingen. De deuren van veel van onze monumenten worden geopend en de eigenaren leiden je graag rond. Lokale culturele verenigingen laten je graag kennismaken met hun culturele programma.

  • De dag staat in het teken van het thema ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’
  • De monumenten zijn vanaf 10.00 uur te bezichtigen. Meer informatie over de monumenten vind je op de website van Hondsrug Drenthe
  • Het culturele programma start om 13:00 uur

Programma

OMCU
Bekijk hier het programma.

Opening op 7 september

De Open Monumenten Dag wordt tijdens de Roldermarkt geopend. Op donderdag 7 september om 20.00 uur ben je van harte welkom in de feesttent op de Grote Brink in Rolde. Zanger, dichter en schrijver Erik Harteveld zorgt voor de muzikale omlijsting. Het thema van dit jaar is ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Het verbindt de stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een reizend en rondtrekkend bestaan. Het thema wijst op hun onderlinge relaties.

De avond is vrij toegankelijk voor iedereen!

Boeren, Burgers en Buitenlui!

Boeren, Burgers en Buitenlui, het thema van de Open Monumenten Dag. In vroegere jaren trokken de buitenlui dwars door het Hondsrug gebied. Onderweg naar de dorpen kwamen zij in contact met de boeren die in deze regio woonden. Onderling ruilden ze hun koopwaar. Eenmaal in de dorpen dreven ze handel met de burgers.

Bezoek de monumenten en laat de geschiedenis herleven!