Brainstormavond wedstrijd Duurzaamste Dorp levert goede ideeën op!

Als onderdeel van het themajaar worden de dorpen uitgedaagd op het gebied van duurzaamheid, maar op welke onderdelen? Eind mei organiseerde de gemeente, bij Boerhaarshoeve in Grolloo, hier een brainstormavond over.

Samen met inwoners van verschillende dorpen, een lid van het Global Goals, Natuur en Milieufederatie Drenthe, De Westerzwam en vertegenwoordigers vanuit de gemeente zijn er een aantal wedstrijdonderdelen bedacht voor de wedstrijd.

Uit de stemronde bleek met stip op één het idee om een project te organiseren rondom het verzamelen van ‘moeilijk/ chemisch afval’. Gevolgd door:

  • statiegeld plastic (festival/feest)
  • beste fietseconomie: welk dorp is daar het best mee bezig?
  • circulaire dorpseconomie; bevorderen van de herbruikbaarheid van producten

Uit de ingebrachte ideeën worden een aantal definitieve wedstrijdonderdelen, maar elk dorp is ook  vrij om zelf een projecten te verzinnen dat gericht is op duurzaamheid. Het belangrijkste is dat er bij de projecten gedacht wordt aan zichtbaarheid, samenwerking, enthousiasmerend, doorlopend en haalbaarheid.

Eind juni maken we de spelregels en de jury bekend. Denk alvast hoe duurzaamheid een rol kan spelen op de feesten en evenementen in jouw dorp. Laten we er een leuke wedstrijd van maken samen!

Doe mee als dorp en schrijf je in via dorpen@aaenhunze.nl, dit kan tot de zomervakantie (24 juli).