Workshop “Samenwerken tegen eenzaamheid”. Signaleren en dan?...

Zet dit in mijn agenda

Eenzaamheid komt vaker voor in de Drentse dorpen dan je zou verwachten. Dat kwam voort uit het Dorpsbelevingsonderzoek dat vorig jaar in de gemeente werd uitgevoerd. Ongeveer 10 % van de respondenten gaf aan zich regelmatig of wel eens eenzaam te voelden, een zorgwekkend aantal. Wat kunnen we hieraan doen als dorp? Wilt u hiermee aan de slag? Doe dan mee aan de workshop.

Datum
woensdag 31 mei, 2017 van 14:00 tot 16:00
Locatie
Dorpshuis de Kiep, Semsstraat 95 Eexterveenschekanaal.

De workshop

Sociaal gerontoloog Willie Oldengarm ontwikkelde een integrale aanpak eenzaamheid, deze wordt in meerdere gemeenten ingezet. Ook maakte zij een ‘signaleringskaart eenzaamheid’ dat is voorzien van een handig stappenplan. Er is echter meer nodig dan signaleren of een signaleringskaart alleen. Draagvlak, samenwerken en versterken van de eigen regie zijn belangrijke sleutels voor succes. Tijdens de workshop gaat Willie hierop in en neemt ze u letterlijk en figuurlijk mee in de te zetten stappen. Dit om te komen tot het signaleren, het bespreekbaar maken wat resulteert in een persoonlijk plan. Vervolgens wordt er gekeken in hoeverre deze aanpak (gedeeltelijk) toepasbaar is in uw dorp en gemeente. Wat we hiervoor moeten doen, hoe we moeten samenwerken en wat we verder nodig hebben.

Meer informatie

Op de website www.willieoldengarm.nl vindt u meer informatie over de integrale aanpak van eenzaamheid.

Locatie

Dorpshuis de Kiep, Semsstraat 95 Eexterveenschekanaal.

Tijd

Van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.

Aanmelden

Bent u inwoner van Aa en Hunze en wilt u meedoen aan de workshop? Dan bent u van harte uitgenodigd. Let op: er kunnen maximaal 25 personen deelnemen. Wacht dus niet te lang en meld u aan via Luit Hummel van de BOKD. Dit kan door voor 30 mei een mailtje te sturen naar l.hummel@bokd.nl.

Deze workshop is een initiatief van BOKD en Kans voor de Veenkoloniën in samenwerking met  gemeente Aa en Hunze.